Мария Шарапова потвърди, че се намира в добра форма, малко преди старта на турнира в Ухан, в който тя потвърди участието си.

"Чувствам се добре, здрава съм и нямам търпение отново да се състезавам", увери Шарапова на пресконференцията си преди началото на Dongfeng Motor Wuhan Open.

Това ще е първи мач за световната №3 от Уимбълдън насам, защото рускинята получи контузия в крака по време на тренировка преди турнира в Торонто.

"Очевидно е, че си взех голяма почивка, но исках да се върна на корта на ниво, на което да мога наистина да се състезавам - коментира Мария. - Нямаше да съм в Ухан, ако не се чувствах здрава и готова за битка. Никога не можеш да подценяваш съперниците си, без значение от ранкинга. Наясно съм, че всяка тенисистка, която е в основната схема е направила наистина силни мачове, за да заслужи мястото си в нея. Няма лесни двубои".

Шарапова ще започне срещу Барбора Стрицова или Зарина Диас. Мария коментира и оттеглянето на Стейси Аластър от поста изпълнителен директор и председател на Женската тенис асоциация: "Тя влагаше цялата си енергия, за да отстоява женския тенис. Стейси беше гласът на всяка състезателка в тура и вярвам, че свърши невероятна работа".