Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев разкри по какъв начин тимът ще погаси задълженията си. Ръководителят заяви на пресконференция, че се водят преговори със спонсори и, че всеки един член на Управителния съвет има конкретни задачи, които да доведат постъпления в „синята" каса.

„Изправени сме пред трудна ситуация. Трябва да направим каквото можем. Безспорно източниците ни приходи са няколко. Имаме налични договори, по които имаме постъпления. Преговорите с новите спонсори се надяваме да бъдат успешни. Това са пътищата „+" за Левски. В момента сме разпределили кои какво трябва да прави, за да ги набавим тези 1,7 млн. лв. Истината е, че Левски е в много тежко състояние и ще ни трябват средства и за утре и за други ден. Онзи ден платихме една заплата. Остана още по една. Правим всичко възможно всичко да се изчисти. Пасивът е натрупван с години. Не са погасени някои обезщетения към футболисти, треньори и служители. Много далече ми се вижда светлината в тунела. Радва ме, че има обединение и желание да излезем всички от кризата. Начинът по който работи УС, ме кара да бъда оптимист. Няма да приема нито едно решение на съвета, което не е с пълно мнозинство. Трябва да мислим единодушно и мисля, че така ще предотвратим грешките".

„Вчера бяхме заедно. Г-н Батков по природа е оптимист. Неговото място, никой не го оспорва. Нямаме и такава цел. Той продължава да бъде собственик на Левски. Има конкретни финансови ангажименти от негова страна".