На петима от скъпоплатените футбо­листи на Бо­тев им изтичат дого­ворите през лятото и все още не са им предложени нови до­говори. Сред тях има двама чужденци - Сивард Спрокел и Артур Енрике, както и трима българи - Ве­селин Минев, Иван Цветков и Йордан Христов, пише "Меридиан мач".

Те са сред пловдивските играчи с най-големи месечни възнаграждения, като рекордьор е холандс­кият защитник Спро­кел с 12 000 евро. По петите му са нацио­налът Веселин Минев - с 9000 евро, Артур Енрике, който полу­чава 6000 евро, и ве­теранът Иван Цвет­ков, разписващ се срещу 4500 евро.

С най-скром­на заплата Йордан Христов, кой­то е оценен едва на 2500 евро. Цялата те­жест на заплатите им е 34 000 евро, с които може да бъде облек­чен месечният бю­джет. По-голяма част от играчите сигурно ще напуснат Ботев през лятото, като Ен­рике не е картотеки­ран и в момента за­ради големия брой на чужденците извън Европейския съюз.

Неяснотата около по­ложението на пети­мата идва от факта, че не се знае дали Станимир Стоилов ще остане треньор на Ботев. От ръководството предпочитат евентуалното ново спортно-техническо ръководство само да си избере на кои иг­рачи ще разчита.