Пристигналите на проби в Дунав чужденци вече са освободени. Както вече съобщихме, на 28 януари към подготовката на "драконите" се присъединиха 22-годишният нигерийски нападател Бродрик Осаро и 27-годишният алжирски халф с френски паспорт Рамдан Мохамед.

За Мохамед се знаеше, че е юноша на "Андерлехт", като за последно е играл в третодивизионния френски "Люзенак". Осаро пък е бил в по-ниските нива на австрийския футбол. Те бяха препоръчани от мениджъри на треньорския щаб в Русе, но бързо са разочаровали с изявите си.

"Двамата нямат необходимата подготовка. Освен това смятам, че не са на необходимото ниво, за да помогнат на отбора да влезе и да играе трайно в професионалния футбол у нас. Дори смея да твърдя, че са под нивото на нашите футболисти. Вече сме информирали техните мениджъри, че няма да разчитаме на тях и тази сутрин ги освободихме от Дунав", съобщи старши треньорът на "драконите" Веселин Великов. Междувременно дунавци се готвят за първата си зимна контрола, която е утре, 31 януари, срещу тима на "Лудогорец" до 21 г. в Разград.

"Атанас Атанасов има контузия на коляното, а Константин Атанасов е болен. Ще отсъства и младият вратар Кристиян Дончев. Всички останали са здрави и ще пътуват за контролата с "Лодогорец" до 21 г.", сподели Великов.