Анди Мъри си пожела да спечели титла "съвсем скоро".

"Играя по-силно от миналия сезон, но искам ново отличие от Големия шлем", твърди заяви Мъри в официалната си пресконференция преди началота на Citi Open. Шотландецът ще излезе на корта във Вашингтон за първи път от девет години и е поставен под №1 в основната схема. Анди ще потегли от втори кръг срещу Бенямин Бекер или Теймураз Габашвили.

"Започвам да свиквам с условията тук и тази сутрин за първи път почувствах лекота в ударите ти - призна Мъри. - Очевидно, турнирът е много различен от Уимбълдън, влагата е много по-сериозен фактор и топките отскачат доста по-високо. Разбира се, че тази година играя доста по-силно спрямо 2014-а. Вървя напред и искам през следващите седмици да постигна резултати, които да ми позволят да затворя сезон с усмивка.

По-рано през годината казах, че искам да съм по-постоянен в по-голям брой турнири и смятам, че успях да го постигна. Никога не се бях представял толкова силно на клей до момента и това ме прави щастлив, но целта ми си остава нова титла от Големия шлем. Постигнах много добри резултати и в трите турнира досега. Чувствах се близо до успеха на Australian Open, а на Уимбълдън просто Роджър Федерер изнесе изумителен мач".