Главният мениджър на ЦСКА Милен Радуканов говори специално за Topsport.bg за предстоящия мач с Академик(Сф), както и за двубоя с Малеш за Купата на България, който бе насрочен за 11 декември. Младият наставник сподели и вижданията си относно селекцията на "армейците".

"Не искам да коментирам какви закани е имало от футболисти на Академик за предстоящия мач с нас. Няма да спра да повтарям на моите момчета, че трябва да се отнасят към всеки съперник с еднакво уважение, независимо дали става въпрос за Академик, Малеш или Порто. Засега единствено Еспозито се оплаква от разтежение.

Другите са готови за игра. За нас този мач е важен колкото предишните, за да завършим есенния сезон с максимален брой точки и да се доближим още повече до челните места на класирането", коментира Радуканов пред Topsport.bg.

Наставникът сподели и мнението си за датата (11 декември), на която ще се играе мачът с Малеш от 1/8-финалите за Купата на България. "От ПФЛ ни дадоха възможност да изберем кога да играем мача. От наша страна предложихме датите 7,8 или 9 декември. От Малеш обаче не се съгласиха и поискаха 5 или 11 декември.

След като имаме възможност да избираме решихме да не играем три дни след мача с Бешикташ, който е на 2 декември. От една страна 11-ти е далечна във времето дата - ще имаме мач цели девет дни след този с турците. От друга страна гостуваме на Порто четири дни след мача в Микрево. Но така се получиха нещата".

"Като отмине мачът с Бешикташ ще дойде време да мислим за селекция. Всички налични играчи са на разположение и за мача с Порто. След това е нормално да бъдат разпуснати във ваканция до началото на зимната подготовка", призна Радуканов.

Относно появилите си информации в столичен всекидневник, че "червените" преговарят с вратаря на Левски Георги Петков, при това по настояване на Радуканов, треньорът сподели: "Не коментирам нищо по селекцията. Изобщо не съм търсил контакт с Гошо Петков".