Българският шампион Левски записа нова загуба в Адриатическата лига, след като тази вечер отстъпи при визитата си на Металац с 81:54. За „сините", които играха без контузения Христо Захариев и напусналия Милян Пупович, най-резултатен беше Диитър Димитров с 21 точки, а Павел Иванов и Павлин Иванов добавиха съответно по 9 и 8 точки.

Ники Върбанов спечели първата спорна топка, но това бе всичко хубаво за българския шампион в началото на този мач. Момчетата на Константин Папазов направиха много грешки в първите две минути и Металац поведе с 10:0.

Последва тайм-аут за българите, като в игра влязоха Станимир Маринов и Павел Иванов, но въпреки това, до края на частта Левски не успя да намери себе си и двуцифрената разлика в полза на домакините се запази - 11:24. Ситуацията на терена не се промени особено през втората четвърт, след като Станимир Маринов и компания продължаваха да бъркат и да пропускат в нападение, докато съперникът им бе безпощаден до края на първото полувреме разликата продължаваше да расте, за да достигне до 17 точки в полза на домакините - 45:28.

Още в самото начало на второто полувреме се стигна и до най-голямата разлика в този двубой - 54:30 и до самия край на двубоя на терена не се случи нищо интерено, като баскетболистите на Металац поддържаха солидния си аванс без особени проблеми до самия край и последния съдийски сигнал прозвуча при 54:81 за домакините.