Отборът на Берое пропусна възможността да затвърди третата си позиция в класирането на "А" група, при днешното си домакинство на Славия в Стара Загора.

"Зелено-белите"не успяха да се справят със съпротивата на столичани, завършвайки наравно спора помежду си - 1:1.

Домакините поведоха с гол на Керкар още в 10-ата минута, но в началото на второто полувреме Василев изравни.

Беройци посрещнаха софиянци в двубоя от 16-ия кръг, като към момента разполагаха с актив от 27 точки - колкото имаше и грандът Левски, надделял днес над Ботев в Пловдив с 3:0.

Гостите от София пък се намираха в доста неприятна ситуация, като имаха само 13 точки, отреждащи им едва 10-ата позиция в таблицата с класирането. За "белите" всеки пункт извън София ще е безценен до края на сезона, което гарантираше активност от тяхна страна днес.

Това обаче не се случи в началото на мача, като първият половин час бе изцяло в полза на домакините.

Още в 10-ата минута Салим Керкар открадна топката в половината на "белите" и с мощен шут от далечна дистанция даде предимство на тима си - 1:0. Попадението дойде не и без заслугата на неубедителния в тази ситуация Емил Петров.

Стражът на гостите се реабилитира по повече от подобаващ начин, като до почивката на два пъти спаси отбора си, отразявайки на пръв поглед голови изстрели на Венцислав Христов.

Мапуку също не спираше да тормози отбраната на софиянци, но късметът така и не бе на негова страна при опитите му да порази вратата на съперника.

Само 45 секунди след почивката в мача Радослав Василев като на шега премина през трима бранители на Берое и стреля неспасяемо, връщайки отбора си в битката - 1:1.

Нови пропуски на Венци Христов и влезлия като резерва Аяс лишиха домакините от по-скоро заслужен успех днес, като двете единайсеторки си поделиха по една точка.

КОМЕНТАР ПО МИНУТИ И СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕТЕТЕ ТУК!