След успеха с 5:1 в първия мач от полуфиналите на турнира за Купата на България с Локо (Пд), истинска еуфория завладя феновeте на Черно море. Привържениците на "моряците" вече стягат за финалния мач от надпреварата. Донякъде оптимизмът им е оправдан, след добрия аванс на варненци от първия мач на "Тича", с който на практика "зелено-белите" се класираха за битката за трофея.

Тя е насрочена за 28 май и най-вероятно ще е в Ловеч, тъй като другите добри стадиони в провинцията ще се ангажирани с мачовете от европейското първенство за юноши. Според шефа на фенклуба на Черно море Иван Михайлов над 2000 души ще подкрепят Морето при евентуален финал за Купата, независимо срещу Левски или Лудогорец.

"През 2006-а и 2008 година на финалите срещу ЦСКА и Литекс бяхме не повече от 1000 привърженици. Сега обаче ще сме двойно повече", смята Михайлов.

"Отиваме с нагласата, че този път ще вдигнем купата за първи път след разочарованията в предишните два финала. Ако Черно море играе така, както го направи в някои мачове през сезона и с хъса, и желанието срещу Локо (Пд), трофеят е наш", изрази настроението на ултрасите тарторът на агитката Националния фенклуб.