Кирил Германлиев е баща на Таня Германлиева, която беше дисквалифицирана на финала на женското първенство по тенис. Тя си размени реплики със съперничката си на полуфинала Далия Зафирова. Резултатът беше анулиран, а финалът дори не се игра. Федерацията наказа двете състезателки с глоба и последно предупреждение за спиране на правата.

Германлиев сам се обади в редакцията на "7 дни спорт" и поиска право на отговор.              

- Г-н Германлиев, каква е вашата версия?

- Наказанията не отговарят на провинението. През целия мач главният съдия не ги предупреди по някакъв начин. След като мачът свърши и Таня победи, двете седнаха на столовете си. Гледах ги от 20 метра и не съм чул какво точно са говорили, но от Таня разбрах, че Далия я е обидила и тя я попитала защо я обижда. После двете си тръгнаха и дори медиите обявиха, че финалът, за който Таня се класира, е на другия ден. Вечерта обаче тя ми се обади и каза, че са я дисквалифицирали.

- Какво направихте после?

- Срещнах се с организаторите. Получих обяснение, че тъй като според тях аз съм "НИКОЙ", не са задължени да ме информират за решението. Сигурно "НИКОЙ" са и родителите и на другите полуфиналистки. Но факт е, че тези "НИКОИ" със своя труд и средства сме създали състезателки, които в момента определят нивото на българския тенис. Къде са момичетата, в които федерацията инвестира държавните средства през последните 10 години?

- Твърдите, че от федерацията не се грижат достатъчно за развитието на тениса, така ли?

- Спортът в България не е самоцел на чиновници, а държавна политика. Българският данъкоплатец отделя средства, за да се финансира издръжката на федерацията. Служителите са двуцифрено число, а положителните резултати прогресивно намаляват. Женският отбор достигна дъното, като отпадна от групата за ФЕД Къп. Крайно време е ние като родители и обществото като данъкоплатец да получим ясна информация кога, за какво и в кои състезателки са инвестирани държавните средства и какви са техните резултати.

Аз не търся облаги за себе си или за Таня. Искам просто всички тенисистки в България да се развиват и да печелят.