Треньорът на Литекс Красимир Балъков остана много доволен след успеха с 4:2 над Локомотив София в мач от 13-ия кръг на „А" група. Ето какво каза той след последния съдийски сигнал:

„От много неща съм доволен. Този път играхме добре в средата на терена, особено през първото полувреме. Направихме няколко много добри атаки, играхме със самочувствие, без да се притесняваме, че на всяка цена трябва да победим.

И при двата гола на Локомотив се видя, че ни липсва опит. Но това е нормално. Младите играчи трябва да се каляват и двубои като днешния ще им помогнат.

Победата е важна не само за самочувствието, но и за оставането в челото на класирането. Искаме да играем някаква роля в първенството. Преди мача казах на момчетата, че трябва да показват на терена, че искаме да имаме роля в първенството.

Имахме и малко късмет. При 3:2 футболист на Локомотив излезе сам срещу нашия вратар, но късметът винаги е на страната на този, който иска повече победата. Трябва ни една победа навън, за да може момчетата да си повярват още повече. Надявам се, че ще я вземем срещу Берое в следващия кръг".