Новак Джокович направи още една уверена крачка към защита на трофея си и общо пета титла от Мастърса в Маями с 6-0 7-5 над белгийския квалификант Стийв Дарси. Световният №1 просто стъпка съперника в откриващия сет за 26 минути като му позволи да спечели едва 14 от общо 45 разиграни точки.

Ноле нанесе първия удар с пробив за 2-0, въпреки че изпусна цели три брейкпойнта. Сърбинът пропиля още два шанса за пробив преди да направи резултата 4-0, но в крайна сметка не даде нито гейм на 84-ия в света в откриващия сет. Дарси успя да се закрепи във втората част и не само, че се разписа в резултата, но и проби сервиса на Джокович за 5-4.

Очаквано, Дарси не задържа подаването си, когато сервираше за сета и Ноле направи рибрейк на нула. Ноле бързо поведе с 6-5 и върна напрежението върху белгиеца, а нататък последва най-дългият гейм в двубой с общо 16 разигравания. Белгиецът не можа да материализира цели пет шанса за влизане в тайбрек. Джокович беше безмилостен и при първия си мачпойнт приключи спора за 88 минути.

Джокович се опитва за трети път в кариерата си да спечели Мастърсите в Индиън Уелс и Маями в рамките на един сезон след 2011-а и 2014-а. Със страхотното постижение се гордеят още Джим Къриър (1991 г.), Майкъл Ченг (1992 г.), Пийт Сампрас (1994 г.), Марсело Риос (1998 г.), Андре Агаси (2001 г.) и Роджър Федерер (2005 и 2006 г.).

Следващият съперник на световния №1 се казва Александър Долгополов. Украинецът победи Томаш Белучи със 7-5 6-4.

Напред продължава и петият поставен Милош Раонич, който през днешния ден се измъкна срещу Жереми Шарди след тайбрек в третия сет за крайното 6-1 5-7 7-6(3).

Срещата започна със сериозно предимство за канадеца, който на два пъти спечели подаването на съперника си и поведе с 5-0, а малко по-късно комфортно затвори частта в своя полза. Във втория сет Раонич отново имаше брейк аванс и по всичко изглеждаше, че срещата наближава своя край, но Шарди не само съумя да реализира рибрейк в последния възможен момент, но след това отново грабна сервис гейма на съперника си и вкара мача в трети сет.

Решителната част премина под доминацията на сервиращите, които печелеха сравнително лесно подаванията си, за да се стигне до 4-3, когато Шарди имаше два брейкбола, но ги пропусна. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който французинът набързо загуби първата точка с минипробив, малко по-късно канадецът взе още едно разиграване от ретур и затвори мача в своя полза след 7-3.

Напред продължават още  Давид Ферер, победил Лукаш Росол със 7-7 6-4 и Жил Симон, отстранил Алехандро Файа с 6-3 6-4.