Здрав скандал, за­вършил с бой, съпът­ства победата на Черно море над Ло­комотив (Пд) в събота. „Моряците" уда­риха с 3:1 съперника като гост, но двама от чужденците на варненци си налетя­ха заради егоизъм.

Мелето се е разразило между Матиа Курьор и Пед­ро Еуженио, защото първият не е подал голов пас на втория. Инцидентът стана в тунела на „Лаута", а само бързата и ре­шителна намеса на халфа на Локо Боне и треньора на Черно море Никола Спасов предотвратили меле­то. Все пак двамата легионери успяха да си разменят по един шамар.

Според „Меридиан мач", в основата на екшъна е една си­туация в самия край на мача. При резул­тат 1:2 Матиа Ку­рьор излезе очи в очи с противниковия вратар и вместо да подаде на свой съот­борник, в случая Педро Еуженио, кой­то беше сам на дуз­пата, Матиа предпо­чете да отиграе по­ложението сам и вратарят изби. Ми­нута по-късно Педро Еуженио беше фаулиран в наказателно­то поле и Бурабия реализира отсъдена­та дузпа за крайното 1:3 за Черно море.

Скандалът накарал Никола Спасов да чете 20-минутно конско на отбора в съблекалнята на „Лаута". От лагера на „моряците" обя­виха, че всичко е би­ло потушено мину­ти, след като играчи­те се качили на автобуса си. Педро и Матиа са се прегърнали. Двамата дори пуснаха във Фейсбук обща снимка, на която показват, че са забравили враждата по между си. Под нея Матиа написа: „Няма проблем меж­ду нас".