ЦСКА е последният отбор, който си осигури място на 1/4-финалите в турнира за Купата на България. "Червените" спечелиха с 3:0 гостуването си в Микрево на местния Малеш. Всички голове в мача паднаха след почивката, а точни за ЦСКА станаха Спас Делев на два пъти и Килиан Шеридън.

Столичани бяха отборът, който контролира събитията на терена през всичките 90 минути и само стабилните намеси на вратаря на домакините Васил Василев предотвратиха по-изразителен резултат. За първи път като титуляр за ЦСКА игра Иван Бандаловски, който игра през целия мач. Пълни минути записа и Апостол Попов, който наскоро се възстанови от травма.

Със страхотни изяви през първата част на мача се отличи вратарят на домакините Васил Василев, който на няколко пъти отчая нападателите на ЦСКА. Стражът парира опасни удари на Маркиньос и Делев, а веднъж и горната греда се намеси в негова полза след шут на Шеридън.

Домакините от Малеш отправиха един единствен удар към вратата на столичани, но опитът на Сакаджийски да затрудни Чавдаров бе неуспешен. Като цяло играчите на ЦСКА тотално доминираха на терена, но така и не стигнаха до желания гол.

Картината на терена не се промени по никакъв начин през второто полувреме. Гостите от София продължиха да натискат, но отбраната на Малеш бе добре подредена и рядко допускаше изненади. Първата груба грешка в тима на Малеш обаче се оказа фатална. тя дойде в 60-ата минута, когато Делев се озова очи в очи с вратаря на домакините и с точен диагонален шут не сгреши - 0:1!.

Точно 4 минути по-късно столичани стигнаха до втори гол и на практика решиха всичко в мача. Отлична триходова акция, преминала през Трифонов и Делев, завърши с точен удар на Шеридън - 0:2.

В 73-ата минута гостите от София направиха преднината си класическа. Румен Трифонов центрира в полето към Делев, който от 3,4 метра не сгреши.
ЦСКА ще разбере името на следващия си съперник в понеделник, когато ще бъде изтеглен жребият за 1/4-финалите в турнира за Купата на България.

МАЛЕШ - ЦСКА 0:3
0:1 Делев (60')
0:2 Шеридън (64')
0:3 Делев (73')

СЪСТАВИ И КОМЕНТАР!