Четвъртодивизионният Кеймбридж вгорчи живота на Манчестър Юнайтед. Скромният тим от университетскотоградче завърши наравно 0:0 у дома с „червените дяволи" и си спечелиха преиграване на „Олд Трафорд в четвъртия кръг на ФА Къп.

Играчите на Ричард Мъри показаха изключителен дух и с много себераздаване, движение и късмет успяха да се противопоставят на струващите стотици милиони звезди на Луис ван Гаал.

Без Руни и с Фалкао и Уилсън в предни позиции, манчестърци не бяха толкова остри. В игра след почивката се появи и Робин ван Перси,но и той не успя да разпечата вратата на Кеймбридж.

Първата част бе много слаба за гостите, като Фалкао и особено Уилсън така и не получиха особен шанс за изява.

Кеймбридж дори можеше да поведе в 31-ата минута, когато централният бранител се възползва от разбъркване след един корнер, но ударът му с глава мина над вратата.

След почивката манчестърци все пак заиграха по-добре и определено обсадиха вратата на домакините. Вратарят им Дън се намеси отлично в 63-ата мин, когато Фалкао бе изведен отлично срещу него, но той спаси.

В 71-ата мин и резервата Ван Перси изпусна да донесе успеха на гостите. Холандецът бе изведен диагонално в пеналта, но ударът му бе твърде неточен.

Юнайтед все пак можеха да нанесат своя удар в добавеното време, но след разбъркване в пеналта на Кеймбридж, ударът от воле на Ди Мария бе избит от голлинията.

Така в крайна сметка Кеймбридж си спечели преиграване на мечтания "Олд Трафорд".

КЕЙМБРИДЖ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0

Кеймбридж: Дън, Тайт, Нелсън, Коулсън, Тейлър, Чемпиън, Хюз (76 Чадуик), Доналдсън, Макгийън, Кайкай (53 Дън), Елиът

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Рохо, Блинд, Карик, Фелаини (67 Ерера), Янузай, Ди Мария, Фалкао, Уилсън (66 Ван Перси)