Наполи посреща Интер в мач от 14-ия кръг на Серия "А". Началото на стадион "Сан Паоло" ще бъде дадено в 22:00 часа.

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ НА ЖИВО ТУК!

Вторият в класирането в Серия "А" приема лидера. Това ще е мач между отборите, които показват най-голямо постоянство от началото на сезона в Италия.

Наполи влиза в дербито в страхотна серия - осем победи от последните си десет мача в калчото, като само Карпи и Дженоа бяха в състоянието да вземат точки на от момчетата на Маурицио Сари.

Наполи спечели последните си пет домакинства, в които отбеляза внушителните 12 гола и допусна едва 2. Въобще, от началото на кампанията отборът има само 8 попадения във вратата си. Последният път, когато южняците имаха толкова здрава защита беше през 1986/87, когато спечелиха Скудетото.

От другата страна обаче Интер неизменно вкарва в последните си 10 визите, което е предпоставка, че довечера ще има много попадения. Домакините ще са отпочинали, защото повечето им основни футболисти получиха почивка за гостуването на Брюж в Лига Европа. В Белгия само Кулибали, Кайехон и Хамшик започнаха мача.

Същото обаче важи и за Интер, защото през този сезон миланци не участват на международната сцена. Те ще са лишени от Кондогбия, чието място най-вероятно ще бъде заето от Брозович.

"Нерадзурите" са в серия от четири поредни успеха в първенството без допуснат гол, а за последно това им се беше случвало през 2004/05. Наполи пък неизменно бележи в последните си 24 мача на "Сан Паоло", което гарантира битка.

През миналия сезон двата отбора спретнаха зрелищно 2:2 в Неапол, но Интер няма победа над съперника от 2012 г. Последният успех на "синьо-черните" на този стадион пък датира от вече далечната 1997 г., когато се наложиха с 2:0, а оттогава домакините имат 8 успеха, равенствата са 3.