Бербатов открива резултата на "Стамфорд Бридж" Българският национал Димитър Бербатов откри за Тотнъм срещу Челси с попадение още в 5-ата минута на 1/4-финалната среща за Купата на Англия, завършила 3:3 на стадион "Стамфорд Бридж" в английската столица.

Бившият нападател на ЦСКА и Байер (Леверкузен) получи топката от Аарън Ленън и със силен удар от близко разстояние наказа вратаря на шампионите Петер Чех.

В 21-ата минута на срещата Франк Лампард изравни за Челси - 1:1. Нападателят на "сините" Дрогба успя да преодолее защитника на Тотнъм Лий, след което подаде към Балак, след чийто шут топката се отклони от Лампард и попадна във вратата на "шпорите".

В 28-ата минута на срещата Есиен си отбеляза автогол, с който "шпорите" отново излязоха напред в резултата - 1:2. Аарън Ленън напредна отдясно, след което центрира към свободния Бербатов. В опита си да я изчисти, Есиен си отбеляза автогол.

Египтянинът Гали се разписа в 36-ата минута за 3:1 за "шпорите". Халфът взе топката от половината на Тотнъм след неотсъдено нарушение на Бербатов, напредна и от границата на наказателното поле реализира хладнокръвно.

Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол реши да даде почивка на раздалия се български нападател и го смени в 66-ата минута с египтянина Ахмед Мидо. Отсъствието на Бербатов се усети, след като без него съотборниците му все по-трудно задържаха топката в предни позиции. Логично в 70-ата минута се стигна до втория гол на Франк Лампард за 2:3.

При този резултат Йол затвори още повече играта, като смени бързоногия Аарън Ленън със Стед Малбранк. Играчите на Челси трайно пренесоха действията в полето на Тотнъм и стигнаха в 86-та минута до скъпоценното 3:3 с гол на Саломон Калу след пас на Дидие Дрогба.

Двата отбора ще преиграят 1/4-финала на 20 март на стадион "Уейт Харт Лейн".

Мнение на двамата треньори след срещата

Мнение на Димитър Бербатов след срещата