Отборът на Интер се прости и с минималните си надежди за участие в следващото издание на Шампионската лига. „Нерадзурите" се отдалечиха сериозно от Топ 3, след като допуснаха неприятно поражение при домакинството си на Фиорентина с 0:1. Така възпитаниците на Роберто Манчини остават на незавидната осма позиция. Звездите на тима пък бяха бурно освиркани от претенциозната публика на „Джузепе Меаца".

Фиорентина пък продължи невероятната си серия от мачове без загуби. За пореден път, герой за тосканци бе египтянинът Мохамед Салах, който се разписа в 55-ата минута. „Виолетовите" изстрадаха този значим успех, след като доиграха заветните мигове от срещата с 9 човека, тъй като тежки контузии получиха Стефан Савич и Ненад Томович. Успехът изкачи момчетата на Енцо Монтела до петата позиция, на точка от четвъртия Лацио, с когото имат директна битка в следващия кръг на Серия „А".

Първата част бе белязана от равностоен футбол, който предложи добри възможности за гол и пред двата тима. Крак за атакуващите действия на „Меаца" повлече Алесандро Диаманти, който опита рефлекса на Самир Ханданович при един пряк свободен удар.

Тъмнокожата звезда на гостите-Бубакар също имаше реалният шанс да се разпише. Африканецът се измъкна от своя персонален пазач и засече центриране на съотборник, което обаче мина покрай страничната греда „нерадзурите".

Интер също своите силни минути, като най-активен с пропуските си бе Фреди Гуарин, който днес носеше и капитанската лента. Неприятна новина за гостите от Флоренция  бе контузията на Бубакар, който принудително бе заменен от Салах още на почивката.

Именно египетският национал се превърна в „златния" жокер на Енцо Монтела. Офанзивният футболист продължи с головата си серия, след като се разписа за трети път от общо четири изиграни срещи.

В 55-ата минута Маниел Паскуал центрира остро в наказателното поле на Интер. Самир Ханданович се намеси нерешително и боксира право краката на Салах, който от няколко метра с лекота реализира за 0:1.

Домакините веднага се хвърлиха в търсене на изравнително попадение. В 58-ата минута Мауро Икарди падна в наказателното  след съприкосновени с играч на Фиорентина, но арбитърът Давиде Маса остана безмълвен.

Централният нападател на Интер бе в центъра на събитията и в 71-ата минута.Блестяща комбинация между Гуарин, Шакири и Паласио, завърши с пас към Мауро, който обаче стреля над горната греда на Нето.

Нещата за Енцо Монтела станаха много тежки, след като втори негов играч се контузи. Това бе Ненад Томович, но виолетовите вече бяха извършили своите три смени и така трябваше да доиграят срещата с 10 човека. Ужасяващото се случи малко по-късно, когато тежка травма получи и Стефан Савич и така „виолетовите" си трябваше да бранят трите точки с двама души по-малко.

Между тези тежки минути за гостите, Родриго Паласио можеше да изравни резултата, но постъпи егоистично и реши да стреля, а не да подава към непокрития Мауро Икарди.

До края на дербито, бразилският страж Нето направи чудеса от храброст, с което донесе и изстраданата победа за тосканци.

В следващия кръг Интер има изключително тежка визита на Наполи, докато Фиорентина ще пътува до италианската столица, където ще мери сили с Лацио.

ИНТЕР-ФИОРЕНТИНА 0:1

0:1 Салах (55')

СТАДИОН: „Джузепе Меаца"

СЪДИЯ: Давиде Маса

ИНТЕР: Ханданович, Кампаняро, Видич, Жезус, Сантон, Гуарин, Медел, Брозович, Ковачич, Икарди, Подолски (резерви: Карисо, Берно, Андреоли, Паласио, Кузманович, Оби, Додо, Раноия, Фелипе, Пушкаш, Д'Амброзио, Ернанес, Шакири)

ФИОРЕНТИНА: Нето, Томович, Савич, Родригес, Паскуал, Къртич, Бадел, Акуилани, Диаманти, Бабакар, Иличич (резерви: Росати, Ричардс, Варгас, Пизаро, Джилардино, Хоаин, Валеро, Лецерини, Алонсо, Лазари, Роси, Салах)