Манчестър Сити надделя над състава на Саутхемптън, в двубой от програмата на 14-ия кръг на Висшата лига.

"Гражданите" се наложиха с 3:1, след попадения на Де Бройне, Делф и Коларов. Точен за гостите бе Лонг.

Давид Силва се завърна в игра за Сити. Полузащитникът бе сред титулярите за тима си за мача, но вратарят Джо Харт не взе участие поради мускулна контузия.

Харт, за когото се очаква, че ще отсъства около 10 дни, получи контузия в сряда при загубата от Ювентус с 0:1 в мач от Шампионската лига. Силва пък не бе играл от началото на месец октомври.

Преди двубоя днес Сити се реши на известна промяна. От клуба замениха емблемата, която носят на фланелките си, с ретро вариант. До момента, тимът бе сменял само три пъти своята емблема, а сегашната не бе пипана от 1997 година насам.

След като са се консултирали с феновете, Сити бяха решили да се върнат назад във времето и да създадат интересен ретро вариант за днес и го направиха.

Промените, макар и по-скоро в сферата на суеверието, помогнаха на състава, който днес бе на висота.

Още в 9-ата минута Де Бройне, който вече нееднократно доказа, че се е приспособил оптимално към играта на Острова, откри резултата в полза на своя състав.

В 20-ата минута пък интригата бе намалена до минимум, след попадение на Делф за 2:0.

Лонг върна "светците" в мача само 4 минути след почивката, но в 69-ата минута Коларов сложи точка на спора, с гола си за оказалото се и крайно 3:1.

Така, макар и само временно, Сити оглави класирането във Висшата лига, като има с точка повече от Лестър и две в аванс пред Манчестър Юнайтед.

Именно "лисиците" и "червените дяволи" обаче се изправят един срещу друг, в двубой от текущия кръг тази вечер.

Ето и крайните резултати в останалите мачове, започнали в 17:00 часа днес:

Астън Вила - Уотфорд 2:3
Борнемут - Евертън 3:3
Кристъл Палас - Нюкасъл 5:1
Съндърланд - Стоук Сити 2:0