Шампионът от последните 8 години Рафаел Надал продължи феноменалната си победна серия на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло и се класира за утрешния финал след успех над Жо-Вилфред Цонга с 6-3, 7-6(3).

Испанският тенисист имаше по-лесен мач в сравнение с вчерашната среща с Григор Димитров, като се нуждаеше от час и 36 минути, за да се справи с Цонга.

Надал имаше три мачбола при 5-1 във втората част, но последва спад в играта му и французинът успя да стигне до тайбрек. Там обаче Рафа надделя и увеличи уникалната си серия в Монте Карло на 46 поредни победи.

На утрешния финал Надал ще срещне победителя от другия полуфинал между световния номер 1 Новак Джокович и изненадата на турнира Фабио Фонини. Ако Ноле победи, то тогава за втора поредна година на финал в Монте Карло ще спорят сърбинът и испанецът.

Веднага след финала пък Рафа ще хване първия полет за Барселона, тъй като през идната седмица ще участва на местния турнир, който е от категорията АТР 500 и където Надал трябва да защитава титла.