Старши треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че въпреки загубата от Байерн с 0:2, отборът му е измил срама от разгрома с 1:7 от баварците преди две седмици.

"Този път излязохме добре подготвени тактически и футболистите бяха с правилната настройка. Борихме се без страх, много тичахме и, разбира се, се опитвахме да контраатакуваме. Байерн създаде две и половина положения и вкара два гола. Ние пък не успяхме да се разпишем, защото съперникът има най-добрия вратар в света. Мачът не беше по-различен от това, което очаквах. Поздравявам момчетата. Независимо от загубата, мисля, че измихме срама от двубоя в Рим", каза Гарсия.

"Ясно беше, че няма как да владеем топката повече от Байерн. Срещу тях най-важното е да се защитаваш добре и да се опиташ да ги изненадаш. Байерн витаги играе така, сякаш има човек повече. Решението ми да оставя на пейката някои футболисти беше продиктувано от желанието да сме по-агресивни, но и да запазя силите им за мача с Торино в неделя", обясни французинът.

"Ако някой ни беше казал, че след двата мача с Байерн ще сме на второ място в групата, щяхме да сме щастливи. Важното е, че държим съдбата си в свои ръце. Остават ни два мача и имаме всички шансове да продължим напред", обобщи Руди Гарсия.