Старши-треньорът на България-Ивайло Петев за пореден път изтъкна, че се радва на абсолютен комфорт и не е подложен на натиск от страна на клубни президенти. Селекционерът все още не е взел решение дали да прати повиквателна за бразилската звезда на Лудогорец-Марселиньо. Петев е на мнение, че само победите ще върнат българския фен на стадиона. В края на изказването си пред колегите от „Спортал", Ивайло допълни, че не изпитва никакви разочарования от досегашния си престой начело на България.

"Не можем да говорим за натиск от страна на президентите. Аз съм по-странен, твърд човек и няма как да стане и няма какво да коментираме тази тема. Относно Венци Стефанов и критиките му дали съм аз или някой друг на мое място, познавате неговия стил на работа и колорит."

"Ще мислим по този въпрос относно повиквателната за Марселиньо от Лудогорец, но честно и конкретно не мога да ви отговоря. Със сигурност ще има момчета, които по-малко са играли, които ще бъдат ядрото на отбора".

"Победите могат да върнат феновете на стадиона. Догодина ще израснем по някакъв начин, тъй като срещаме едни от най-силните отбори - Франция, Холандия, Швеция, и при добра селекция и игра можем да ги върнем. На българина му е нужно малко, но все пак е нормално след поредицата от слаби резултати да има отлив от националния отбор."

"Разочарования нямам, но бях може ми неприятно изненадан от представянето на някои играчи, от които очаквах повече. Критиките ги очаквах. Когато отборът побеждава, всичко върви по мед и масло, а когато залитне, знам какво ме чака. Всеки, който е бил в националния отбор се е старал да покаже най-доброто от моментната си спортна форма. Основното е, че водещи играчи не играят в клубовете си."