Президентът на Футболната федерация на Мексико Десио де Мария обяви за уволнението на старши-треньора на националния отбор на страната Мигел Ерера.

Причина за решението стана инцидентът на летището във Филаделфия, когато отборът се прибираше в родината след спечелването на финала за "Голд къп" срещу Ямайка с 3:1. Журналистът от телевизия TV Azteca Кристиан Мартиноли се оплака, че е бил ударен от Ерера, който по този начин е изразил недоволството си от критичните репортажи на журналиста по отношение на играта на мексиканците в турнира. Според свидетели му предложил да излязат навън, за да си изяснят отношенията.

Видеокадри направени с телефон и разпространени в социалните мрежи обаче показват нещата по малко по-различен начин. Всъщност дъщерята на треньора прояви изключителна агресивност спрямо журналиста. Тя показа, че кръвта вода не става и е наследила горещия си темперамент от баща си. Според видеото Ерера никого не напада, а напротив, иска да се извини на Мартиноли за поведението на неговата дъщеря.

Ерера пое националния отбор на Мексико през 2013 г., когато отборът беше пред отпадане в квалификациите за Световното първенство в Бразилия. Той не само успя да класира отбора за финалите, но там "ацтеките" достигнаха до осминафиналите, където отпаднаха от отбора на Холандия.