Новак Джокович няма да вземе участие на турнира в Мадрид, информира "Марка".

Ноле ще пропусне втория Мастърс на клей на сезона, тъй като сподели, че е насъбрал доста умора в тялото си и предпочита да се включи направо за надпреварата в Рим. По този начин да има време да отпочине и да изгради програмата си по правилния начин, за да може да преследва голямата цел - Ролан Гарос.

Сърбинът няма точки за защитаване от турнира в испанската столица, защото го пропусна и през миналия сезон заради контузия в китката. През 2015-а Джокович вече попада в специалната категория на ATP, която му позволява да пропуска Мастърс надпревари без да подлежи на санкции. Ноле започна сезона по уникален начин като се превърна в първия тенисист в историята, който спечели в един сезон титлите от Индиън Уелс, Маями и Монте Карло, а към тях прибави и трофея от Australian Open.

Освен това, Джокович може да си позволи да отсъства и заради огромната си преднина пред преследвачите в световната ранглиста - 5,460 точки пред втория Роджър Федерер, 7,785 т. пред Анди Мъри и 8,455 пред Рафаел Надал. Отказването на световния №1 ще предизвика размествания в схемата, която вече ще се оглавява от Маестрото, който през тази седмица ще играе на турнира в Истанбул. Анди Мъри пък открива своя клей сезон с турнира в Мюнхен.