"Черно море завоюва бронзовите медали през 2009 г., което остава и най-доброто класиране на варненския клуб. Факторите за историческо постижение на "моряците" са много, но трябва да се отбележи, че с основна заслуга за третото място е "Треньор №1" - Никола Спасов", това каза пред varnautre.bg бившият футболист и юноша на Черно море Валентин Вълков - Сачака.

"Само преди два месеца най-успешният наставник на варненския клуб отново застана начело на Черно море, а промяната вече се забелязва. За краткия период на "Тича" Никола Спасов успя да създаде страхотна атмосфера в съблекалнята, което е и една от основните причини "моряците" да са във възход. Въпреки че до момента няма значителни постижения, треньорът върна увереността на футболистите и феновете. А това е атестат за бъдещи успехи. След като пое Черно море, Спасов успя да направи от един смачкан психически тим боеспособен отбор. Прогресът в играта на тима е повече от очевиден. Черно море спечели доста комплименти за представянето си на терена в последните си мачове. Резултатите са видими, играта - също", убеден е Сачака и добавя, че варненци лека полека си връщат репутацията на силен домакин и резонен гост, каквито определено бяха през миналия сезон.

"Никола Спасов не е човек, който ще лежи на стари лаври. Черно море е най-подходящият тим за Бат Кольо, а и той за Черно море. Двете страни просто се намериха", категорично обобщава бившият футболист.

Черно море приема един от основните си конкуренти за Топ 6 - Ботев Пд и успех в неделя на Тича ще остави варненци и борбата за място сред най-добрите шест тима в "А" група. "Ботев е добър отбор, въпреки катаклизмите, които претърпя от началото на сезона. Очаквам оспорван мач, в който Черно море да излезе краен победител. "Моряците" разполагат с всички аргументи за успех в неделя, а и Никола Спасов знае формулата за победа срещу "канарчетата", смята Валентин Вълков.