Отборът на Киево сътвори сензацията на 30-ия кръг в италианската Серия "А", след като стигна до героично 3:3 при гостуването си на Ювентус. В герой за тима от Верона се превърна капитанът Сержо Пелисиер, който се отчете с хеттрик.

По този начин "старата госпожа" изпусна възможността да се доближи до лидера Интер, който по-късно днес гостува на Удинезе.

Киево започна по-добре срещата и в 25-ата минута Пелисиер откри резултата. Отговорът на домакините обаче не закъсня и в 33-ата минута "бианконерите" стигнаха до изравнителен гол, дело на защитника Киелини.

Италианският национал вкара изключително красив гол, засичайки от воле центриране от корнер. Топката разтресе гредата и влезе в мрежата на Сорентино - 1:1. В самия край на полувремето Киево отново излезе напред в резултата след втори гол на Пелисиер.

Капитанът на веронци бе изведен отлично, надигра Мелберг и прати топката по диагонала в мрежата на Буфон - 1:2. 

Второто полувреме започна с домакински натиск, който даде ефект в 52-ата минута, когато защитникът Йепес си отбеляза автогол. Последваха нови силни изяви за "старата госпожа", като 12 минути преди последния съдийски сигнал Якуинта направи резултата 3:2. Нападателят се възползва по най - добрия начин от пас на резервата Каморанези и изведе своя отбор напред.

В последната минута обаче Сержо Пелисиер уби надеждите на домакините, след като реализира третия си гол в мача и оформи крайното 3:3.

ЮВЕНТУС - КИЕВО 3:3

0:1 Пелисиер (25')
1:1 Киелини (33')
1:2 Пелисиер (44')
2:2 Йепес (52'-автогол)
3:2 Якуинта (78')
3:3 Пелисиер (90')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ЮВЕНТУС И КИЕВО:

ЮВЕНТУС: Буфон, Григера, Мелберг, Киелини, Молинаро, Салихамиджич, Тиаго, Маркизио, Джовинко, Якуинта, Дел Пиеро

КИЕВО: Сорентино, Сардо, Мореро, Йепес, Мантовани, Лусиано, Ригони, Марколини, Пинци, Богдани, Пелисиер