Вратарят на Берое Илко Пиргов изрази надежда в предаването „А група токшоу" по Diema Sport заралии да избегнат на полуфинала за Купата на България Литекс. Бившият страж на „моряците" говори минути след като старозагорци елиминираха Черно море с дузпи с резултат 5:3.

„Труден мач. Винаги стават такива между Берое и Черно море. При дузпите си е късмет. Успях да спася", започна Пиргов.

„Може би е въпрос на късмет, усет да спасиш дузпа. Но много доброто изпълнение на дузпа е трудно за вратаря. Трябва да си избереш ъгъл, но трудно може да спасиш, ако топката не е в обсега ти", продължи стражът.

„Преди около година бях в Черно море. Искам да благодаря на Черно море, който ми помогна в труден момент. Разбира се, че се познаваме знам как бият дузпи, пък и в България, гледаме мачове, познаваме се, знаем как се бият дузпите. Но всичко все пак е въпрос на късмет, на шанс, не е казано, че когато някой бие ще я спасиш".

„Сега е важен жребият, но имаме шанс. Ние сме балансиран отбор. В нашия тим трудно можем да кажем, че някой е титуляр, а друг резерва. Има доста мачове. Дано за Купата имаме късмет. И след това да се класираме поне на второ място в класирането".

„Ако е възможно да избегнем Литекс ще е хубаво, но за да спечелиш Купата, трябва да победиш някой от водещите отбори", каза за финал Пиргов.