Колоездачният отбор "Дискавъри Ченъл Про Сайклинг Тийм" (Discovery Channel Pro Cycling Team) ще се разформирова в края на сезона, след като не успя да си осигури нов спонсор, съобщават световните агенции.

"Имахме контакти с няколко кандидати за спонсори, но ситуацията в спорта е толкова лоша, че никой не иска да се  асоциира с нас", заяви мениджърът на тима Йохан Брюйнел.

Самият Брюйнел съобщи още, че също ще се оттегли от поста си.

"Дискавъри Ченъл" е спонсор на отбора през последните три години, но от медийната компания отказаха да подновяват изтичащия в края на сезона контракт заради лошия имидж на професионалното колоездене, свързан с непрекъснатите допинг-скандали.

Както е известно "Дискавъри Ченъл Про Сайклинг Тийм" е наследник на "US Postal Service Pro Cycling Team", за който през годините кара легендарният седемкратен победител в Обиколката на Франция в периода 1999-2005 година Ланс Армстронг (САЩ).

През този сезон Алберто Контадор (Испания) също от "Дискавъри Ченъл" завоюва първото място в Тур дьо Франс, но успехът на Контадор е помрачен от замесването на името му в допинг-разследване в родна Испания.