Манчестър Юнайтед сюрпризира неприятно своите фенове, губейки тежко визитата си на Евертън с 3:0. Момчетата на Луи ван Гаал изиграха посредствен мач и се отдалечиха от второто място в Премиър лийг. Главна вина за поражението имаше неориентираната отбрана на „червените дяволи", която на три пъти капитулира след попадения на Макарти, Стоунс и резервата Кевин Миралас.

Грандът бе доста ялов и в предни позиции, където тотално обезличени бяха Уейн Руни и Маруан Фелайни. Загубата остави манчестърци на четвъртото място в таблицата, на 11 точки от лидера Челси. Евертън пък продължава да играе само и единствено за своята чест, бидейки на 10-то място с 44 пункта.

Срещата на „Гудисън парк" започна по мечтан начин за „карамелите". Не бяха изминали и пет минути, когато момчетата на Роберто Мартинес успяха да поведат в резултата. Домакините сътвориха отлична контраатака, която свари отбраната на Юнайтед напълно неподготвена. Малко случайно, топката достигна до Макарти, който по феноменален начин се пребори с двама от върналите се бранители на съперника и с кинжален шут матира Де Хеа за 1:0.

Голът не попречи на активността в редиците на манчестърци, които с лекото стигаха до наказателното поле на Евертън. Момчетата на Ван Гаал обаче бяха импотентни откъм идеи и всичките им атаки биваха разбивани от отбраната пред тим Хауърд.

В 19-ата минута Хуан Мата центрира от пряк свободен удар и това даде шанс за удар с глава на Смолинг, който обаче попадна право в обсега на американския страж.

Поредна контра на Евертън  вещаеше гол в 33-ата минута, ала Крис Смолинг се намеси решително и изчисти в корнер голов пас към Лукаку. Късметът обаче не покри „червените дяволи"  при статичното положение, когато Джон Стоунс направи 2:0. Младокът се включи от дълбочина при центриране на Лейтън Бейнс и с глава прати топката неспасяемо под гредата. Сериозна вина за попадението имаха Маруан Фелайни и Ашли Йънг.

Юнайтед показа старата си слабост през втората част. Възпитаниците на Луис Ван Гаал разиграваха дълго и безсмислено топката, срещайки отлично подредената отбрана на Евертън.

Рос Баркли имаше отличната възможност да направи резултата класически, но в 62-ата минута стреля не особено силно в ръцете на Давид Де Хеа.

Това все пак се случи в 73-ата минута, когато блестящо белгийско разбирателство завърши с трети гол. Играч на Евертън пусна извеждащ пас към Лукаку, който обаче бе в положение на засада. Нападателят осъзна това и с красноречив жест доказа, че се отказва за топката, оставяйки я за спринтиралия от дълбочина Кевин Миралас. Така крилото остана сам срещу Де Хеа и майсторски го надигра за класическото 3:0.

До края Евертън можеше да наниже и четвърто попадение, но този път Де Хеа демонстрира отличен рефлекс. В следващия кръг Юнайтед домакинства на Уест Бромич, докато „карамелтие" играят с Астън Вила.


All Goals ~ Everton 3-0 Manchester United ~ 26... by footballdailytv

ЕВЕРТЪН-МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:0

1:0 Макарти (5'), 2:0 Стоунс (34'), 3:0 Миралас (73')

СТАДИОН: „Гудисън Парк"

СЪДИЯ: Андре Маринър

ЕВЕРТЪН: Хауърд, Бейнс, Стоунс, Джагиелка, Колмън, Ленън, Баркли, Озмън, Макарти, Бари, Лукаку (резерви: Роблес, Гарбут, Бешич, Алкарас, Коне, Нейсмит, Миралас)

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Смолинг, МакНеър, Валенсия, Блинд, Йънг, Ерера, Фелайни, Мата, Руни (резерви:Валдес, Блакет, Ди Мария, Янужай, Ван Перси, Перейра, Фалкао)