Бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев отново ще е в ъгъла на брат си Кубрат за съботния мач в Хамбург. Тогава Кобрата ще брани срещу 202-сантиметровия руснак Александър Устинов титлите си на Европейския боксов съюз (ЕBU) и на Международната боксова федерация (IBF) - интерконтинентална. Ще се разиграе и лидерската позиция на IBF в супертежка категория, припомня "Труд".

Тервел, заедно с шумна агитка от десетина приятели, потегля в петък за двубоя. Националът ще носи от България и нови гащета, шити специално за мача, с които Кобрата ще излезе на ринга.

Треньорският щаб отново е взел сериозни мерки Кубрат да се подготви подобаващо - осигурил му е трима гиганти над 2 метра - руснак, германец и украинец. Победителят ще стане претендент за трофея на Владимир Кличко. Украинецът обаче остана за дълго време без треньор, след като Еманюел Стюърд бе опериран от рак и му предстои курс на химиотерапия.

Всички билети за галавечерта в Хамбург вече са продадени. Гвоздеят на шоуто ще бъде боят между Александър Поветкин и Хасим Рахман (САЩ), в който руснакът ще защитава титлата си в супертежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Същевременно бившият №1 в света Кори Сандърс (ЮАР) бе прострелян смъртоносно в Претория. Той празнувал рождения ден на 21-годишната си дъщеря, когато трима въоръжени влезли в заведението и открили безразборна стрелба. През 2003-та Сандърс нокаутира брутално Владимир Кличко и стана шампион на Световната боксова организация (WBO).