"Чакам Пламен Константинов в Пекин. Запазихме си правото да го използваме в олимпийския турнир". Това заяви президентът на волейболната федерация - Данчо Лазаров, пред Сашо Йовков от БНТ.

Това негово изказване противоречи изцяло на казаното от Лазаров часове по-рано пред "Дарик радио". В сайта gong.bg бе написано следното: "За да не получим служебна загуба, Пламен Константинов е изваден от тимовия лист за първия мач с Китай с лекарска забрана заради съмненията, че при допинг проба може да даде положителен резултат. Впоследствие ръководството на отбора е уведомило МОК, че ще продължим участието си с 11 играчи, без участието на Пламен Константинов".

Точните думи на Лазаров пред "Дарик радио" по случая бяха: "Въпреки, че два дни бавихме това писмо, бяхме принудени да внесем официално писмо, с което да уведомим организаторите от олимпийския комитет по каква причина продължаваме с 11 състезатели. Пламен Константинов няма да продължи участието си в Олимпиадата".

"Лично ще посрещна Пламен на летището в Пекин", пък е заявил Лазаров на пресконференцията за българските медии преди двубоя с Япония.

Както е известно, Константинов се прибра в България заради съмнения за завишен тестостерон в пробата му, взета в България по време на последния лагер в Правец. Тук той се изследва на три места и резултатите са добри.