Южени Бушар очаквано не бе много доволна от изявите си на кортовете на "Уимбълдън", след отпадането си още в първия кръг.

Канадката трудно можеше да скрие разочарованието, още повече, че през миналата година достигна до финала. Южени бе сразена от световната №117 Инг-Инг Дуан, за която това бе първи успех в основната схема на турнир от Големия шлем.

"Доста е стресиращо на тези големи турнири, на които всички говореха за мен. Определено се чувствах скована в първия сет и определено не бях подготвена добре за този мач. Така е за съжаление, но исках да го изиграя", каза Бушар. "Това е урок. Винаги се старая да запазвам вярата, да съм честна пред себе си и да правя това, което трябва, за да стававам все по-добра".

"Вероятно не беше много умно да играя в Лондон, но не можах просто така да пропусна Уимбълдън. Направих минимална подготовка, за да се съхраня за мача. Опитвах се да не мисля за това, но не бях тренирала достатъчно. Разочарована съм, защото загубих. И това може би не беше най-умното ми решение".

Бушар обаче е решена да не губи самообладание. "Определено няма да си счупя ракета на корта, това е сигурно. Не мога да направя подобно нещо на Уимбълдън. Може би нещо ще избухне в мен по-късно тази вечер".

Междувременно, канадката загатна, че може да не продължи работа с треньора си Сам Сумик, след като е с 12 поражения в последните си 14 мача.

"Може би трябва да помисля за промяна. Определено не започнахме добре. Но аз вярвам в него и той вярва в мен. Трябва да се борим за подобрение и да променим нещо, защото представянето ми е слабо", каза Бушар, която е с контузия в коремната област.