Фенове на Левски се посрамиха, издигайки две свастики и честитейки рождения ден на Адолф Хитлер на мача с Литекс в Ловеч. На голям плакат бе написано “Честит рожден ден”, а до него се вееше флаг с пречупен кръст.

Фенове на Левски издигнаха и плакат с надпис “Той беше прав”. На отсрещната трибуна привърженици на Литекс не останаха назад в падението, макар и да не може да се докаже пряка връзка с Хитлер.

На тяхното знаме пишеше “ЧРД! Да изчистим България за един ден”. Нацисткият лидер е роден на 20 април 1889-а. И транспарантът на “сините” не бе директен, но... с числото 18 (поредността в латинската азбука на буквите, оформящи инициалите на Адолф Хитлер).

"Труд" припомня, че през 2009-а Левски бе наказан с 37 000 лв. глоба и мач без публика заради знаме с пречупен кръст на мача с ЦСКА (0:2). "Сините" обжалваха, но санкцията бе потвърдена.

Сега най-вероятно ще има подобно наказание, вероятно - и за Литекс. Но все си шестват свастики в "А" група, расизъм. Кое бива забелязано, кое - не... Чак свикваме вече. Но в събота в Ловеч бяха нарушени закони, по-висши от често безсилните футболни регламенти.

Грях е привърженик на клуба с името на Апостола - символ на нашата свобода, да афишира символ на несвободата. Грях е да го стори и човек от Ловеч, откъдето започна възнесението на Васил Левски. Грях е да свикваме със свастиките.