Треньорът на Локомотив (Пд) Христо Колев ще се възползва от възможността да тества левия защитник Ясин Амрауи в днешната контрола срещу Верея.

На „Лаута" привлякоха 20-годишния французин от марокански произход през лятото. Той остана без картотека до Нова година, тъй като подписа първия си професионален договор 10 дни след крайния срок, който в България беше до 15 август. В момента Амрауи се готви с отбора, но както информирахме, в продължение на 5 месеца той няма да получава заплата, а през февруари се очаква да влезе в сила договорът му с клуба. Бащата иска да види в игрова обстановка 20-годишния ляв бек, защото на практика през последните около два месеца Ясин не е участвал дори и в контрола.

Междувременно шестима футболисти на "Локо" (Пд) ще пропуснат днешната контрола с "Верея", научи "7 дни спорт". Това са вратарят Ясин ел Харуби, Александър Тунчев, Мартин Камбуров, Пламен Крумов, Николай Димитров и Крум Стоянов. Спортно-техническият щаб на "черно-белите" е решил да даде почивка на вратаря Ел Харуби преди дербито с "Ботев", при останалите петима са налице и различни здравословни проблеми, поради което ще отпаднат от сметките.

Тунчев и Камбуров вече се готвят с тима, но все още не са напълно възстановени. Защитникът дълго време се оплакваше от проблеми в кръста, а през седмицата извадиха мъдрец на голаджията. Крумов и Димитров имат болки в адукторите, а Крум Стоянов е с изваден лакът на лявата ръка.