Изплува името на треньора, който ще помага на националния селекционер по волейбол Пламен Константинов-Гибона - това е Георги Петров, пише в. "Труд". В момента бившият играч на Левски води мъжете на Саудитска Арабия и местния клуб - Вахта (Мека), а миналия сезон бе помощник на Радостин Стойчев в турския Халбанк.

„Да, Георги Петров е едно от имената, които обсъждахме - потвърди президентът на федерацията Данчо Лазаров. - Говорихме и за други треньори, но крайното решение ще вземе Пламен, след като разговаря с Петров дали ще е свободен и съгласен."

Плановете са Константинов да готви асовете за първата европейска олимпиада в Баку, а избраният за помощник треньор да води друг тим, съставен от млади момчета, в срещите от груповата фаза на второто ниво в Световната лига, където нашите са домакини на финалната четворка. Ако Петров влезе в щаба на Гибона, той ще е начело на отбора при дългото пътуваме в Куба, Канада и Аржентина. Очаква се Константинов да запази щаба си в националния от миналата година, като пак ще разчита на италианеца Алесандро Пироли.

„Не се бъркаме в работата на Пламен за щаба, както и негово ще бъде решението за селекцията и дали ще вика отново Матей Казийски", допълни Лазаров.