Без победител завърши дербито от 25-ия кръг на Серия "А" между Милан и Ювентус. Мачът на "Сан Сиро" приключи при 1:1. Напрежението между двата отбора продължи и след последния съдийски сигнал. Първо треньорът на торинци Антонио Конте поиска някакво обяснение от Лука Антонини. След това пък Амброзини и Джорджо Киелини се хванаха за фланелките. До сериозни сцени обаче не се стигна.

Двубоят започна изключително динамично. Милан действаше предимно на контраатака, докато съперникът опитваше да владее повече топката, а с това и да контролира играта. В интерес на истината така и беше. Абиати обаче показваше, че няма проблеми с ударите към себе си. А Милан, че не се притеснява да се защитава.

За сметка на това пък атаките на "росонерите" бяха изключително остри и определено не се знаеше какво може да се случи. Така се стигна до 15-ата минута, когато грешен пас позволи на Ночерино да шутира от дъгата. Топката срещна тялото на играч е "черно-бял" екип и заблуди Джиджи Буфон за 1:0.

След няколко опасни удара на играчи на Юве дойде и най-спорното положение в мача. Разбира се, до колкото е възможно да се каже, че е такова според пристрастията. Сигурно е обаче, че съдията Паоло Таглиавенто не зачете абсолютен гол на Милан. В 25-ата минута, след разбъркване, Мунтари стреля с глава от малкия пеналт. Буфон се намеси, изваждайки топката от вратата си на повече от метър зад голлинията. Арбитърът обаче не посочи центъра.

В последвалата атака пък Абиати демонстрира, че дори и на 34 години умее да се справя чудесно на вратата. След почивката ветеранът беше принуден още няколко пъти да проявява качества. Стратегията на Милан пък не се промени и те изчакваха своя шанс на контраатака.

В 69-ата Куалиарела изпусна най-чистото положение за Юве в мача. Нападателят засече на малкия пеналт пас отляво, но ударът му беше блокиран от Абиати. Гостите от Торино продължаваха да контролират играта и да атакуват. В 79-ата дори гол на малко преди това влезлия Алесандро Матри беше отменен заради засада. Натискът се засилваше и в 83-ата се случи логичното. Симоне Пепе центрира отдясно, а Матри с воле отбеляза заслужено за 1:1.

Това принуди домакините да излязат от своята половина. Играта се отвори, но до края най-интересното беше червеният картон на Артуро Видал в 89-ата минута. Чилиецът влезе отзад на Ван Бомел и умишлено го срита. Халфът не беше забравил една ситуация от първото полувреме, когато получи удар в главата от коляното на холандеца, макар и без умисъл.

С равенството шампионът на Италия не успя да победи Юве в трети мач помежду им през този сезон. Спечелената точка обаче оставя засега "росонерите" на първо място с 51 точки. Юве е втори с мач по-малко и без поражение досега в Серия "А".

Милан - Ювентус 1:1

1:0 Ночерино 15, 1:1 Матри 83

Милан: Абиати, Абате, Мексес, Силва, Антонини, Ночерино, Ван Бомел, Мунтари, Емануелсон (72-Амброзини), Пато (46-Шарави), Робиньо

Ювенутс: Буфон, Барзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Видал, Пирло, Маркизио, Естигарибия (46-Симоне Пепе), Куалиарела (69-Матри), Бориело (54-Вучинич)