Челси може да спечели Шампионската лига през този сезон, стига "големите акули" да позволят това. Мнението е на мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо след победата над Спортинг с 3:1 в мач от група G на турнира.

Първоначално не стана ясно дали португалският треньор визира ръководните фактори в УЕФА, с които той постоянно е на нож, или пък големите фаворити в надпреварата. Все пак впоследствие Моуриньо уточни, е става въпрос за отбори и няма предвид задкулисни игри.

"Миналия сезон бяхме близо, стигнахме полуфинал, а нямахме отбор, който да играе на толкова високо ниво като този сезон. А сега играем още по-добре. Логично е да мечтаем. Но нека да видим дали ще ни пуснат големите акули. Защото има няколко акули в океана.", заяви Моуриньо.

След това той добави: "Шампионската лига започва едва сега. Барселона, Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд)... Манчестър Сити, Арсенал, Пари Сен Жермен... И чак тогава Челси. Ще видим."

Босът на Челси похвали специално и Андре Шюрле, който реализира втория гол в мача. „Той е в моите планове, когато е в топ форма. Имахме проблем, когато отиде в националния отбор последния път. Той се върна много, много болен, имаше проблеми дълго време и трябваше да му дам време да се възстанови, но той се завърна и игра добре срещу Нюкасъл, а преди това също игра няколко минути. Сега той имаше 75 минути, за да играе и подобри формата си.“

„Шюрле трябва да се адаптира по-добре към Премиършип. Той е играч, който ако има три удара, нормално вкарва един гол, а това е важно качество“, допълни Специалния.