Новак Джокович сподели подробности около състоянието си, малко след успеха си на Мастърса в Шанхай. Ноле завоюва 57-та си кариерна титла, след победа над Жо-Вилфред Цонга. След мача Джокович заяви, че в момента играе най-добрия си тенис.

"Ключовото беше да връщам колкото се може повече от сервисите на Жо, защото той притежава един от най-добрите начални удари в тура. Той показа това във втория сет, когато достигнах до ранни възможности за пробив, а той ги неутрализира с асове и някои тежки сервиси. Но като цяло чувствах, че контролирам мача и че правех всичко както трябва. Спечелих много от сервис геймовете си с лекота. Не му позволих да напипа ритъма си. Всичко се разви невероятно добре за мен", каза сърбинът.

"Това беше феноменална седмица. Феноменални две седмици. Тази година вероятно играя най-добрия си тенис, а в Китай не загубих нито сет."

Сега Джокович планира да си почине, след което ще започне подготовка за Париж Берси, както и за Финалния Мастърс.

"Бях страхотен на последните два турнира и смятам, че това са най-добрите седмици в кариерата ми. Бях изпълнен с енергия и не се уморявах. Играх интензивно, концентрирано и бях на ниво от първия мач в Пекин до финала в Шанхай. Затова съм много удовлетворен."

"Искам да продължа да играя на това ниво много години. Знам, че едно от нещата, които са най-важни за дългата кариера, е да останеш съсредоточен и отдаден докрай на този начин на живот, което определено не е лесно. Постоянно се пътува, а вече съм и баща. Но получавам голяма подкрепа от най-близките си хора".