Нико Хюлкенберг ще кара за екипа на Порше в 24 часа на Льо Ман през 2015 г. Пилотът на Форс Индия във Формула 1 ще е зад волана на трето 919 Hybrid, а преди легендарната надпревара за издръжливост ще участва в 6 часа на Спа.

"Порше и Льо Ман - комбинацията вероятно привлича всеки автомобилен състезател - коментира 27-годишният немски пилот. - Фен съм на Порше от дълго време и внимателно наблюдавах завръщането им в LMP1. Желанието да кара автомобил на Льо Ман нарасна. Много се радвам, че календарът на Формула 1 за 2015 г. го позволява и съм благодарен на отбора си Форс Индия за щедрия жест да ми разрешат да го направя. Сега е време да се захващам за работа, за да изпълня и двете си задължения".

Това няма да е първи опит на Хюлкенберг зад волана на Порше. През 2010 г. той тества 911 GT3-R Hybrid на Нюрбургринг.

"Нямаме търпение да работим с Нико. Имаме пълна вяра в пилотските му качества, той със сигурност ще пасне в екипа. Възможността за интеграция е от изключително голямо значение в надпреварите за издръжливост. За пилот от Формула 1 е необичайно да приеме, че резултатът му е съвкупността от представянето на трима състезатели", каза вицепрезидентът на проекта за LMP1 на Порше Фриц Енцингер.

Шефът на екипа Андреас Зайдл допълни, че всички ще се постараят да подготвят Нико за новото предизвикателство, за справянето с по-бавните GT автомобили, с карането през нощта и т.н.

"Благодаря на Форс Индия и Виджей Малая, че ни го заеха", допълни той.