Руският гранд Зенит Санкт-Петербург надви с 0:1 като гост състава на Милан и успя да се класира за участие във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Единственото попадение бе дело на Дани в 35-ата минута. Милан пък продължи традицията да губи последните си мачове в турнира, когато си е осигурил класирането. В пет от последните си осем мача, в които "росонерите" са си осигурили класирането, те губят последния мач, а във всеки от тях този двубой е домакински.

Мачът започна с неотсъдена дузпа за Милан за нарушение срещу Пацини, но след това Зенит пое инициативата и пропиля няколко добри възможности чрез Хълк и Семак. Сапата можеше да вкара за Милан, а Фламини и Емануелсон не намериха целта с изстрели от далечно разстояние.

Все пак в 35-ата минута Семак успя да нахлуе към наказателното поле и притиснат от двама бранители върна към капитана Мигел Дани, който с удар в далечния ъгъл откри резултата на "Сан Сиро".

Милан опита да изравни, но пропуски направиха Фламини и Пацини. В началото на втората част след шут на Пацини, топката се разходи по голлинията, но бе изчистена в последния момент от бранител. Милан продължи да натиска, но дори появата на Стефан ел Шаарави не помогна.

Зенит ще заеме третата позиция в класирането с актив от 7 точки, след като още преди първият съдийски сигнал днес бе ясно, че Малага печели групата, а Милан се класира напред като втори с 8 пункта.

Последен остана отбора на Андерлехт, който днес даде всичко от себе си, за се опита да изхвърли Зенит от Европа, но стигна само до точка и равенство 2:2 като гост на Малага и отпада със спечелени точки от шестте си мача в груповата фаза на Шампионската лига. Малага е първи с 12.

Двете попадения за Малага отбеляза Дуда в 45-ата и 61-ата минута, а за Андерлехт на два пъти изравняваха Йованович в 50-ата и Мбокани в 89-ата минута.