Целта пред Ботев (Враца) е една - бързо връщане сред професионалистите - това обяви на пресконференция преди старта на лятната подготовка изпълнителният директор на футболния клуб Илия Вълов.

Старши-треньорът Атанас Джамбазки представи хората от своя екип. С вратарите ще се занимава Румен Ненов, а за физическата подготовка ще се грижи Ивайло Младенов. Помощници на Джамбазки са още Николай Николов и Георги Мечечиев, който ще облича и екипа, ако това се налага.

"Започваме с 32-ама футболисти, като тази бройка ще бъде сериозно редуцирана до около 20. Имаме доста момчета на проби, като до понеделник ще се опитаме да изберем основната група... Имаме намерение да привличаме и хора, които няма да минават проби, защото сме запознати с техните възможности. Онези, които заминат на лагер в Банско - това ще е в основни линии групата ни първенството. Това ще стане до 18 юли. Дотогава ще изиграем три контроли - с Ботев (Ихтиман), с Локомотив (Мездра) и със Спартак (Плевен)", заяви при представянето си Атанас Джамбазки, който благодари на Илия Вълов за поканата да работи в славен клуб като Ботев. Той допълни:

"Надявам се в селекцията да попаднем на точните хора, с които да преследваме целите си. Търсим хора, които ще свършат работа. Както каза и г-н Вълов: по най-бързия начин трябва да се завърнем в професионалния футбол."

Джамбазки уточни, че при сглобяването на отбора ще търси комбинация на опит с младост при избора на футболисти. Особено внимание ще има и към играчи от ДЮШ на Ботев:

"Това ще им кажа и сега в съблекалнята. Момчета от школата, които покажат качества, няма да пренебрегваме... Ръководството има намерение да промени изцяло отношението към ДЮШ. Знаете, беше направен кастинг за таланти. Това, което е било досега в школата на „Ботев", няма да продължава. Ще го променим!"