Община Русе съобщи, че е постигната договореност между ръководството на футболен клуб Дунав и "Бетон интелект" - София, съгласно която столичната фирма поема ангажимента да бъде генерален спонсор на тима за периода февруари 2008 - юни 2011 година.

Президентът на фирмата Христо Христов заяви своята готовност да подкрепя финансово Дунав с цел създаване на жизнеспособен отбор, който да бъде в състояние не просто да атакува "А" професионалната група, а и да заеме достойно място в елита.

Христов е 30-годишен бизнесмен, който има присъствие и в туристическия бранш в България. Той обича футбола и от години е член на националното ръководство на българския фен-клуб на английския Тотнъм, обявиха от Община Русе.

Решимостта си да помага именно на русенския футбол обяснява с желанието си да се развива качествено този спорт не само в столицата и с амбицията, която е видял в ръководството на клуба да изведе Дунав на позиции, които русенци заслужават.

Според договора столичната фирма ще поеме значителна част от разходната част в бюджета на Дунав, срещу което клубът ще предостави само реклама. Христов декларира, че няма да оказва никакво давление върху спортно-техническото ръководство на отбора, напротив - ще го подкрепя напълно, особено в стремежа да бъде комплектован значително по-качествен състав.

Той има само едно желание - Община Русе да подпомага и занапред Дунав според възможностите си, тъй като според него това има символично значение за отбора и неговите привърженици.

По настояване на управителния съвет на клуба специално занапред специално внимание ще бъде отделено на детско-юношеската школа.