Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф чувства, че, макар и с малко, отборът е подвел своя пилот Нико Розберг в решителната битка за титлата в Абу Даби.

Германецът влезе в последното състезание за сезона с пасив от 17 точки спрямо съотборника си Люис Хамилтън и се нуждаеше от задължителна победа. Той потегли пръв от стартовата решетка, но британецът направи по-силен старт и поведе колоната. По средата на състезанието и системата за съхранение на енергия в двигателя му се повреди, което тотално го извади от двубоя с Хамилтън. Розберг в крайна сметка завърши 14-и, а неговият партньор се поздрави с втората си световна титла.

„Най-тъжната част е, че работихме толкова много, за да направим колата надеждна и да позволим на момчетата да се борят“, каза Волф. „Проблемът с колата на Нико ни изпълва с горчивина. Аз чувствам, че малко го предадохме.“

„Така или иначе не му беше леко заради това, че нямаше перфектен старт, но това, че не завърши състезанието е лична драма за нас, защото очаквахме да им дадем две коли, които ще изкарат цялото състезание. Ако Люис – който е лидер в шампионата и водеше в състезанието – също не беше завършил, драмата щеше да бъде и по-голяма".

„Но дори така фактът, че Нико не завърши, не става по-лесен за преглъщане“, завърши Волф.