Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини призна, че тимът му не е имал късмет да изтегли Барселона на осминафиналите в Шампионската лига. "Гражданите" отпаднаха снощи от надпреварата след втора загуба от каталунците, този път с 0:1 на "Камп Ноу". Селекцията на Луис Енрике взе и първия мач, с 3:1 на "Етихад" и така вече гледа към жребия за следващата фаза в петък.

Пелегрини добави, че Сити е щял да продължи напред, ако не бе се изправил срещу Барселона. Тази съдба спохожда "небесносините" за втора година поред.

"Мисля, че имаме нужда да подобрим играта си, ако искаме да постигнем успех в Европа. Тази година не бе най-добрата за нас в Европа, тъй като имахме различни ограничения за това кои футболисти можем да използваме и колко можем да харчим", каза Пелегрини.

"Мисля си, все пак, че ако не се бяхме паднали срещу Барселона, щяхме да продължим. Без съмнение загубихме от тим, който ни превъзхождаше. Лионел Меси е много труден за спиране", добави мениджърът на Сити.

„Може би не играхме много добре през първото полувреме, но през второто поехме рискове и подобрихме играта си. Трябваше да вкараме два гола и смятахме, че е постижимо. Можеше да се случи, ако бяхме вкарали дузпата. Това беше много важен момент, защото оставаха още 15 минути.Трябваше да държим повече топката, но пак повтарям – Барселона е много добър отбор. “

"Последните две години вдигаме нивото, но нямаме късмет и на два пъти трябваше да играем с Барселона", каза още той.