Сър Алекс Фъргюсън изрази своето мнение, че с привличането на Робин Ван Перси, тимът на „червените дяволи" се е сдобил с най-силното нападение в цяла Европа.

Очаква се холандецът да пристигне в Манчестър в сряда, за да подпише личния си договор и да премине медицински тестове, след като от Юнайтед се съгласиха да платят исканите 24 млн. паунда за услугите на бившия капитан на Арсенал.

Новата звездна придобивка ще докара доста главоболия на опитния специалист, който ще бъде максимално затруднен в избора си на нападатели за срещите на Юнайтед, след като разполага с имена като Рууни, Уелбек, Чичарито, Оуен, Македа и Бербатов.

„Рууни и Ван Перси са фантастични играчи и е страхотно, че мога да имам и двамата в състава си. Това, което ни е нужно сега е повече сила и комбинации във фаза нападение. Сегашното положение, да имаме толкова класни нападатели в тима ми напомня за 1999-та година, когато с екипа на Юнайтед грееха звезди като Коул, Йорк, Шерингам и Солскяер", спомня си Фъргюсън.

„ Имаме фантастичен избор от играчи, сега за мен остава трудната задача, да избирам точната комбинация за всеки един двубой", допълни шотландецът.

„Страхотно е да имам футболист от калибъра на Робин в състава си. За мен е истинско удоволствие", радостен е сър Алекс.

Въпреки всичко, 70-годишният мениджър припомни, че сделката все още не е финализирана, но надеждите му са, че това ще се случи скоро, за да може холандският национал да бъде на линия за тежкото гостуване на Евертън в събота.

„Все още не е наш играч, но трансферната цена бе приета от шефовете на Арсенал. Той ще премине медицински тестове и се надвам всичко да мине по план", каза специалистът.

„Неговият агент също държи постоянна връзка  с Дейвид Гил, така че се надявам, всичко да приключи до края на деня", оптимист е легендата на световния и английски футбол Сър Алекс Фъргюсън.