Легендарният Отмар Хитцфелд отхвърли умопомрачителна оферта, идваща от Китай.

Швейцарският корифей отказа 25 млн. евро от Гуанджоу, които можеше да получи само за 18 месеца. А в тях не се включват премии за различни успехи.

„Вярно е, че имам такова предложение - каза Хитцфелд. - В Байерн за 7 години накуп не съм взел толкова пари".

Но явно банкнотите вече не са на първо място в кариерата на треньора. Хитцфелд се оттегли след Мондиал 2014, когато с Швейцария загуби осминафинала от Аржентина.

„Вече съм на 66 години и ме интересуват други неща - продължи треньорът, който спечели Шампионската лига с Байерн и Борусия (Дортмунд). - На първо място са семейството и здравето. След една седмица вдигам сватба на сина ми Матиас. А през септември за първи път ще бъда дядо. Не мога да си позволя да отида в Китай".

Контактът с Хитцфелд е направил бившият бразилски национал Жулио Сезар. Той бе играч на треньора в Борусия (Дортмунд), а сега е мениджър. „Отмар ме помоли да не го безпокоя за работа, защото е приключил с футбола и иска да се отдаде само на почивка", каза Сезар пред в. „Блик".

Треньор на шампиона Гуанджоу сега е бразилецът Луиш Фелипе Сколари, който явно е бил втора опция след швейцарския спец. Преди „кариоката" начело на тима бяха италианските легенди Марчело Липи и после Фабио Канаваро. Ако мачовете със Сколари не потръгнат, китайският клуб планира отново да се обърне към Хитцфелд с подобрена оферта.