Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев подписа днес в пресцентър „България" на националния стадион „Васил Левски" 4-годишен партньорски договор с компанията Микаса.

Споразумението влиза в сила от 1 януари 2015-а година и е до 30 юни 2019-а година. В този период Микаса ще осигурява на БФВ безвъзмездно по 1035 топки на стойност близо 60 000 лв. всяка година, които ще бъдат разпределяни между волейболните клубове в България.

По договора БФВ няма никакъв ангажимент да закупува допълнително топки, а компанията предоставя и специална ценова листа с намаления за всеки клуб.

„Днес е голям ден за Микаса. Голям ден в нашата история. До тук ни липсваше една волейболна страна като България, защото нашата компания има подписани договори за партньорство с 52 от общо 55 държави в Европа. Нашата задача в бъдеще е още повече да засилим блясъка на България във волейбола. Микаса няма да инвестира само в българския професионален волейбол, а също така искаме да инвестираме в бъдещето на България- децата и младите волейболисти. Нашата цел с Любо Ганев е наистина да създадем новото бъдеще на България във волейбола", заяви представителят на Микаса в България Роналд Арнолд.