Отборът на Берое постигна първия си успех в Топ 6. Той бе още по-значим,тъй като дойде срещу шампионите от Лудогорец с 2:0. Възпитаниците на Петър Хубчев изиграха отличен двубой, който им върна надеждите за класиране в европейските клубни турнири. Попаденията за заралии бяха дело на Иво Иванов и Атанас Зехиров, а само добрите изяви на Владо Стоянов спасиха разградчани от още по-смущаваща загуба.

Поражението на „орлите" може да се окаже добра новина за втория Локомотив (София), който при успех над Ботев (Пд) утре ще се доближи на само пет точки от нашия евробоец.

Формата на Лудогорец пък сериозно може да притеснява техните фенове. Тимът не успя да отбележи гол в пети мач след подновяването на сезона, а в сряда гостува на Левски в решителен полуфинален мач от турнира за Купата на България.

Традиционно за срещите между Берое и Лудогорец, грубите единоборства изобилстваха още след първия съдийски сигнал на Георги Кабаков. От това пострада и качеството на играта, като до 33-ата минута, на стадиона в Стара Загора липсваха чистите голови положения. Тогава Роман Безяк изтърва отличен шанс за шампионите на България.

Ангуло проби по крилото, след което центрира в наказателното поле на Берое. Мишо Александров не съумя да играе с глава. Бранител на домакините обаче изчисти по разочароващ начин, подарявайки коженото кълбо на Роман Безяк. Словенецът отправи ножичен изстрел, който премина на сантиметри от страничната греда на Илко Пиргов.

Малко преди това публиката на Берое ревна страховито при един ненужен шпагат на Съни Дяков. Капитанът на България влезе грубиянски в краката на Иво Иванов, но реферът Георги Кабаков дори не го декорира с жълт картон.

Така се стигна и до 38-ата минута, когато изненадащо или не, домакините поведоха в резултата. Георги Костадинов игра с глава след центриране от корнер,след което създаде страховито меле в наказателното поле на съперника. Елиаш понечи да отправи удар,топката обаче срещна тялото на Мишо Александров и в крайна сметка достигна до Иво Иванов,който от няколко метра простреля Владо Стоянов за 1:0.

Инкасираното попадение жегна сериозно лудогорци, които до края на полувремето имаха две чисти положения за гол. С пропуски обаче се отличиха Роман Безяк и Анисе.

Гостите от Разград продължиха да натискат и след подновяването на играта. В 57-ата минута, Илко Пиргов увисна при центрирането от пряк свободен удар, Безяк изпревари Елиаш, но не успя да нанесе добър удар с глава от границата на вратарското поле.

Пропуските на „орлите" логично бяха наказани в 61-ата минута, когато Атанас Зехиров удвои преднината на Берое. Бившият младежки национал блесна с индивидуална проява, след която наниза топката неспасяемо в лудогорската мрежа.

Голът на Зехиров сякаш уби интригата в това дерби и до края публиката на терена не видя нищо смислено в предни позиции. Гостите се примириха със загубата, докато Берое тактически се прибра в своята половина и дочака последния съдийски сигнал.

Финалът на този двубой обаче не може да дочака Петър Хубчев. Треньоръ на Берое бе доста ядосан от отсъжданията на Кабаков и след поредното репликиране по адрес на пловдивския рефер, героят от САЩ 94' беше пратен на трибуните.

В следващия кръг Берое отново домакинства. Този път опонент на заралии ще бъде ЦСКА. Лудогорец пък ще има тежка визита на Ботев (Пд).

БЕРОЕ-ЛУДОГОРЕЦ 2:0 (Развой на срещата по минути)