Локо (Сф) да приеме Левски в събота на неговия стадион "Георги Аспарухов", е вариант номер 1 за "железничарите", научи "24 часа".

"Сините" трябваше по план да гостуват на "червено-черните" в столичното дерби от 7-ия кръг на "А" група на стадион Славия. След мача там в неделя обаче президентът на "белите" Венцеслав Стефанов категорично обяви, че повече няма да позволи "Локо" да домакинства в Овча купел. Той нападна "железничарите" заради контузиите на Чавдар Янков и Павле Попара, като дори ги оприличи на "добичета".

Локо ползва стадиона на "белите", защото неговият в Надежда няма лиценз. Преди началото на сезона "червено-черните" заявиха още националния и "Герена". На първия те още дължат пари за стари наеми, които за съоръжението в центъра на София са ужасно скъпи. Затова вариантът с гостуване на Левски на собствения му стадион срещу Локо засега е най-вероятен.

Собственикът на клуба от Надежда Николай Гигов работи усилено за изваждане на лиценз за "Локомотив", но в такива кратки срокове това няма как да стане. Възможно е "червено-черните" да се върнат на техния стадион през следващия месец.

В същото време травмите на Янков и Попара, за които Стефанов вдигна страхотен скандал, всъщност се оказаха не чак толкова тежки. Халфовете нямат скъсана кръстна връзка на коляното, а разкъсана странична. Очаква се двамата да не играят около месец или 2 кръга заради паузата в първенството.

Контузии след мача има и при "добичетата" от Надежда. С подути глезени след ритници са Георги Христов и Васил Велев. "Може да не играят срещу Левски. При травмите на Янков и Попара играчите ни бяха в пасивна позиция. Не мисля, че имат вина", каза треньорът на Локо Антон Велков.