Роберт Левандовски от Байерн се превърна в Мистър Гол със сензационната си успеваемост, гравирана с 5 попадения в един мач, и то срещу един от големите конкуренти в немското първенство - Волфсбург, за 5:0. Полският нападател вкарва феноменално - от началото на сезона има 12 гола в Бундеслигата от 7 мача (плюс 3 гола в Шампионска лига и 1 за купата на Германия), пише в. "Труд".

Сред топреализаторите на европейските първенства обаче Левандовски засега е №2. Първото място принадлежи на бразилеца Алекс Тейшейра от Шахтьор, който е нанизал 14 попадения в 10 мача на украинския шампионат. 25-годишният южноамериканец не се е разписвал само в два мача, а в 6 е забил по 2 попадения. Тейшейра обаче не е вкарвал в Шампионска лига и 14-те му гола са от повече мачове и в значително по-слабо първенство.

Следващата голова машина на Европа е сърбинът Никола Николич, разписал се с 12 гола в 11 мача за полския Легия (Варшава). Следва го унгарецът Даниел Бьоде от Ференцварош, реализиращ средно по веднъж на 90 минути - 11 попадения в 11 срещи. На пето място сред най-добрите реализатори се намира габонецът Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия (Дортмунд) с 10 гола в 8 мача. Следва го уругвайският нападател Дарио Лешано с 9 гола в 8 двубоя за Люцерн. Нататък в класацията се нареждат футболисти от шотландското първенство. Лейф Грифитс от Селтик има 8 попадения в 10 мача, а Стийв Маклийн от Сейнт Джонстън е с 8 гола в 8 срещи. Великолепната десетка се допълва от Томас Мюлер (Байерн) и Люк де Йонк (ПСВ Айндховен), които също са вкарали по 8 пъти, съответно в 8 и 7 мача.